18-годишна анорексичка разбра от личния й лекар, че "не е достатъчно слаба", за да получите лечение, въпреки че приема калории, еквивалентни на няколко парченца плодове всеки ден, пише "Дейли Мейл".
Студентката Лорна Бийти от Глазгоу видимо изгубила теглото си и приемала по 200 калории на ден. Когато отишла при личния си лекар за помощ обаче, той й казал, че нейният индкес на телесна маса не е достатъчно нисък, за да бъде допусната за лечение. Това накарало момичето да се чувства още по-зле и тя свалила още 10 кг.

След това тя прекарала над пет месеца в психиатрично отделение и се борила да се възстанови от болестта си. "Ако лекарят ми помогна тогава, нямаше да мина през тази болка и това дори щеше да струва на здравната каса много по-малко отколкото да съм на болнично легло в продължение на почти половин година", споделя Лорна.

"Майка ми ме насърчаваше да отида на лекар, тъй като виждаше, че съм много зле. Когато най-накрая отидох за помощ, стана още по-голям проблем. Моят индекс на телесна маса беше 18.1, т.е. най-висока степен на поднормено тегло, но лекарят каза, че това не значи, че съм анорексичка. Аз обаче ходих редовно на спорт, така че всичко, което бе останало от мен, бе мускул, който тежи много повече от мазнините. Впоследствие разбрах от медицинските сестри, че положението ми е било много по-сериозно, отколкото в началото си мислех", разказва студентката. 

"Когато имаш анорексия, се чувстваш неуспешен така или иначе. Чувайки думите на личния лекар, аз се чувствах неуспяла анорексичка. Така че аз загубих още повече тегло, за да успея да стана достатъчно успешна", разкри тя.

Тийнейджърката отпразнувала 19-я си рожден ден в психиатрично отделение на легло, заобиколена от възрастни с редица сериозни психични проблеми.

Превод и редакция: БЛИЦ