Републиканският кандидат за президент Доналд Тръмп поднови днес нападките си срещу бивша Мис Вселена, която се присъедини към предизборния лагер кандидат-президента на демократите Хилари Клинтън, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

В поредица от туитове Тръмп разкритикува остро венецуелката Алисия Мачадо, която отскоро е американска гражданка, а Хилари Клинтън каза, че това е пример за грубото отношение на милиардера към жените.

В края на предизборния дебат в понеделник вечерта Клинтън каза, че Тръмп е нарекъл бившата кралица на красотата "Мис Пиги". Той я наричал още "Мис Пиги прасето" и "Мис Пиги чистачката" и й се подигравал, че е качила килограми, след като е спечелила титлата Мис Вселена през 1996 г., каза Клинтън.

Републиканският кандидат отрече да е правил подобни изявления, но видимо беше ядосан, че се припомня този епизод от миналото му - до миналата година Тръмп беше собственик на конкурса Мис Вселена.

 

Днес в Туитър Тръмп написа: "Използването на Алисия Мачадо като образец на добродетелта показва до каква степен мошеничката Хилари не е в час. Хилари просто е била изпързаляна от една измамница."В друг туит той написа: "Мошеничката Хилари беше измамена и използвана от най-грозната от моите Мис Вселена. Хилари я нарече "ангел", без да провери миналото й, което е ужасно".

Тръмп дори намекна, че Клинтън е помогнала на Алисия Мачадо да получи американско гражданство, за да може да я използва срещу него по време на първия предизборен диспут. Той препоръча на хората да се уверят колко отвратителна е Мачадо, като се информират за миналото й и видят нейно сексвидео.
 

В деня след дебата Тръмп се опита да обясни защо в миналото е правил унизителни коментари по адрес на Мачадо заради това, че е напълняла. По думите му по онова време тя била наддала много и това се било превърнало в истински проблем.

Кампанията на Клинтън пък разпространи в социалните мрежи видео, в което Мачадо разказва на какъв тормоз е била подложена от Тръмп и заявява, че според нея Тръмп не е способен да управлява САЩ. "Той ми казваше, че съм грозна и дебела. Това беше унизително. Това ми причини голямо страдание", казва Мачадо.