Във въоръжените сили на САЩ в момента служат между 1320 до 6630 транссексуални и според оценки на компанията RAND Corp., провела изследване за министерството на отбраната на САЩ, между 30 и 140 души от тази бройка предпочитат хормоналната терапия, а между 25 и 130 ще поискат да им бъде направена операция за смяна на пола, пише USA Today.
В документите на министерството се казва, че „ако възможността на военнослужещия да продължи службата си зависи от състоянието на здравето му или от медицинско лечение, свързано с промяна на пола, военнослужещият ще получи съответната помощ”. След като лечението бъде одобрено от лекар, то ще трябва да бъде съгласувано с командването.
 
Изпълнителният директор на „Съюза на свещениците за религиозна свобода” Рон Крювс смята, че подобни разходи далеч не са най-добрия начин за изразховането на военния бюджет и хорските ресурси, защото за занятията и оказването на психологическа помощ на транссексуалните се изразходва твърде много време.
 
При това самите транссексуални твърде много ще отсъстват от службата си заради. Например, хормоналната терапия отнема 21 дни плюс 90 дни за възстановяване, а след операцията за смяна на пола се изискват 135 дни за възстановяване. При това, тук не се отчитат възможните усложнения. Според статистиката, усложнения получават между 6 и 20% от транссексуалните.

Превод и редакция: БЛИЦ