Абсолютно безобразие в центъра на София, в непосредствена близост до сградата на Министерския съвет видя репортер на БЛИЦ. Автомобил, паркирал в нарушение на всички правила на ул. „Веслец”, беше оставен спокойно да пречи на придвижването на гражданите от иначе безмилостните служители на Центъра за градска мобилност.
Всеки шофьор знае какво ще му се случи, ако остави автомобила си на тротоара по този начин – веднага ще долетят добре познатите човечета със сигнално жълти жилетки и ще му сложат скоба. Същите тези, обаче, бяха забелязани как спокойно проспиват огромното нарушение и си приказват дружески от другата страна на бул. „Дондуков”.
 

За какво плащаме данъци и пускаме постоянно SMS-и – това се чудят столичани, които са си патили не един два пъти от прословутата стриктност и безкомпромисност на служителите от ЦГМ. Оправданието, че това се прави, за да бъде освободено пространството в центъра на столицата, обаче, не изглежда никак убедително, когато всички виждат как автомобили като въпросния, забелязан от БЛИЦ, стоят „напряко” в малките улички и до трамвайната линия и пречат на пешеходците, които се чудят откъде да се проврат, за да стигнат навреме за където са тръгнали.