По време на акцията на специализираното звено "Антикорупция" са задържани още 5-ма души, които са митнически служители на ГКПП „Капитан Андреево“. Това каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова по време на брифинг във връзка с акцията на специализирано звено „Антикорупция" на ГКПП „Капитан Андреево“, при която по-рано бяха задържани 4 гранични служители.
Арнаудова уточни, че става въпрос за редови митнически служители. По думите ѝ в момента с предварително разрешение на съда, се извършват и продължават претърсвания на 14 адреса на територията на четири града от област Хасково, информира "Фокус". 

Румяна Арнаудова обясни, че разследването и днешната планирана операция са започнали в 06.00 часа сутринта. Румяна Арнаудова обясни, че до края на планираните процесуално-следствени действия, прокурорите, които са на място, са планирали задържане на повече от 14 лица.

По думите ѝ след преценка на всички обстоятелства, в рамките на утрешния ден и преди да изтекат 24 часа задържане, прокурорите ще преценят на кои лица да бъдат повдигнати обвинения и кои да бъдат задържани за срок от 72 часа.