Уникални домашни тулумбички. Направете ги сами и си оближете пръстите от вкусотия! Продукти: 400 г брашно, 60-70 г масло, 600 мл вода, 6 яйца, 500 г захар, ½ чаена лъжичка сол, 300 мл олио за пържене
Приготвяне:
В тенджера смесете половината от водата, маслото, половината захар и солта. Оставете сместа на средна температура, докато заври като постоянно разбърквате. Когато заври бавно се прибавя брашното и се разбърква, за да не остане на бучки. След като се получи меко тесто се прехвърля в купа и се оставя да се охлади. Разбърквайте от време на време с метална лъжица, за да не се стегне прекалено. След това към него се прибавят яйцата и се разбърква много добре с лъжица или с ръка. Олиото се загрява на котлона на средна температура в дълбок съд. Тестото се поставя в шприц и с негова помощ се оформят тулумбите. След като сте ги изпържили, поставете тулумбичките в подходящ съд за сервиране.

За сиропа:
Смесете останалата захар с още една чаша вода. Разбъркайте го добре. Ако предпочетете да залеете тулумбите когато вече са изстинали, сиропът трябва да е горещ. И обратно – ако тулумбите са горещи, сиропът трябва да е охладен, когато ги заливате.

Източник: az-jenata.bg.