Когато говорим за престъпници и мафия, първата асоциация е свързана с именa на известни гангстери от миналото, като Ал Капоне, Винсент Джиганте, Джон Готи и други. Оказва се обаче, че гангстерският живот не е само за мъже. Жените могат да бъдат също толкова безсърдечни и смъртоносни. Вижте кои са най-опасните жени престъпници в света:
Мария Личиарди
Тя е наследила гангстерската черта от своя баща и брат си. Едва на 8 г. е ръководила клана "Камора" в Неапол до нейния арест през 2001 г.
Освен рекет и трафик на наркотици, кланът е купувал малолетни момичета от албанската мафия, които да се занимават с наркотици и проституция.

Шашикала Патанкар
Тя е позната с прякора "Бейби", но изобщо не е била нова в трафика на наркотици. Била е главатарят на клан в Мумбай, който се занимавал с наркотици.
Патанкар е била една от най-големите дилъри на мефедрон в града. Била е на трона до 2015 г., когато е арестувана след 40-дневно бягство от полицията.



Мария Леон
На 13 г. е била кралица на наркотична империя в Лос Анджелис и е била един от най-опасните гангстери в града. Бандата ѝ тероризирала цели квартали. Мария е била отговорна за убийства, контрабанда на наркотици и трафик на хора до ареста си през 2008 г.

Фанет Умураза
Фанет била военен лидер на конгоанската бунтовническа група "М23". Нареждала на войниците да извършват престъпления като убийства и насилствено отвличане на деца. Докато нейната група вършила мръсната работа, тя ходила на разкрасяващи процедури, като спа и маникюр, а също давала интервюта, където се представяла като такава, каквато не е.

Саманта Лютуайт
Позната още като "Бялата Вдовица", тази опасна престъпница е най-главният член на терористичната група "Ал Шабаб" и стои зад 400 убийства, включително взривяването на коли бомби, самоубийствени атаки и мъчителното клане на 148 човека в университета в Северна Кения. Тя обучавала жени, които да бъдат камикадзе и е помагала на терористичната организация "Ислямска държава".

 

Източник: vesti.bg.