"Не ви стигат големите далавери и кражби, но опряхте да крадете и от храната на децата", каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от името на ПГ на „БСП лява България“. В декларацията от името на БСП Нинова разкритикува правителството за външната му политика.
„Смяната на Ирина Бокова с Кристалина Георгиева злепостави България пред света, това е чуждо решение, а българското правителство го изпълни безпрекословно“, коментира Нинова. Затова и започнахме вот на недоверие“, каза Корнелия Нинова и обяви, че по реакцията на парламентарните групи ще се разбере кой е за тази политика.

„Залисани обаче в тези проблеми, забравихме да говорим за други, които са наболели за българските граждани и които са изключително важни за нас. Това е икономика, работни места, образование, здравеопазване, бедност и доходи“, коментира Нинова. На този фон на външен провал, на вътрешна мизерия, какво правите? Продавате, но чрез далавери и кражби, продадохте царските имоти за 90 лв./кв. м“, коментира Нинова. Тя обяви, че разкрива от трибуната на Народното събрание и друг случай на кражба и го определи като дъното на управляващите. „Става въпрос за програмите „Училищен плод“ и „Училищно мляко“, заяви Нинова.

„В едната ръка държа Държавна комисия за стокови борси и тържища - цени, официални и средни за България на пазарите, в другата ръка фактури на фирми, които доставят плодове, зеленчуци и мляко на децата училищата. Каква е разликата – ябълки на пазарите 0.98 лв./кг, в училище – 4.54 лв./кг, круши на пазарите са 3.80 лв./кв. м, в училище 6,46 лв./кв. м“, коментира Нинова, цитирана от "Фокус".

Лидерът на БСП попита кой позволява това нещо. По думите ѝ министърът на земеделието Десислава Танева трябва да упражнява контрол. „Кой разреши на тези фирми на тези цени да доставят на децата? Кой си позволява дотам да ударите дъното, да крадете от закуската на децата? Не ви стига всичко друго, което съсипахте в държавата, че опряхте в детската храна“, заяви Нинова и предложи на ГЕРБ да сменят логото на кампанията като вместо „Работим за гражданите“ да сложат: „Крадем от гражданите и работим за себе си“.