Мъж, пребил до смърт жената, която го родила, бе осъден на шест години затвор от Окръжния съд в Монтана. Трагедията се е разиграла в берковското село Костенци през август 2014 г. Криминално проявеният и осъждан за кражба Любомир Младенов живеел при 79 годишната си майка Надежда, но не работел, често се напивал и пребивал майка си за пари.
Синът не полагал никакви грижи за родителката си и съседи, които й помагали, подготвяли документи, за да я настанят в дом за стари хора. На 11 август 2014 г. обаче Любомир отново поискал пари от майка си, но тя нямала и той яростно я заудрял с юмруци по главата и тялото.

Часове по-късно съсед открил Надежда в дома й почти без дъх и линейка я откарала в болница. Четири дни по-късно жената починала.

Синът отрекъл да е бил майка си, но събраните доказателства, категорично сочели, че  тя е издъхнала от тежките травми от удари.

За причиняване на смърт по непредпазливост Любомир Младенов бе осъден на 6 години затвор. Към присъдата му магистратите прибавиха и  старо наказание от четири месеца в килия за кражба. Решението на съда подлежи на обжалване.