Тежка сватба вдигнаха на сина си Мирослав собствениците на шивашко предприятие в сатовчанското село Крибул – Атанас и Сайме Чаушеви. Най-щастливото събитие за младото семейство бе уважено от над 1000 гости от целия Гоцеделчевски край, сватбари дойдоха и от Неделино, София и други части на страната.
За сватбата от столицата пристигнаха колегите и приятелите на Мирослав. Той работи в сферата на автобизнеса, а чаровната му избраница Силвет Чаушева завършва право в Югозападния университет „Неофит Рилски“. Оказа се, че младоженецът е племенник на популярната фолклорна певица от Гоце Делчев Емилия Широва, съобщи "Вяра".

Младоженците сключиха гражданския си брак пред погледите на стотици близки, приятели и познати на площада в селото, а пред местния ресторант се извиха най-дългите и кръшни хора.



Специални гости пък бяха четири търговски партньорки на майката Сайме от съседна Гърция. Те бяха поздравени с популярен гръцки танц.

През целия ден младоженците и техните родители приемаха поздрави и пожелания за щастие, дълъг семеен живот, много любов и много наследници.

Местният ресторант се оказа тесен за всички гости на сватбеното тържество, които бяха разпределени в две смени. Усмивки и радост озаряваха лицата на красивите и елегантни младоженци Мирослав и Силвет и техните близки и роднини.



Не по-малко красиви и елегантни бяха кумовете на младото семейство – Силвия и Валери Дерменджиеви, които се завърнаха специално за сватбата от Англия. Те също се превърнаха в център на вниманието, като през целия ден не спряха да танцуват на хорото. Сватбеното тържество се превърна в голям празник, който жителите на селата Крибул и Туховища ще помнят дълго време.