Вкусната скара винаги може да плени гостите ви. За целта обаче освен много старание и внимание, трябва да имате и правилната рецепта. Ето как да си направите вкусна хайдушка скара, пише gotvach.bg.
Необходими Съставки
свински пържоли - 6 бр.вратни
бяло вино - 1 ч.ч. сухо
оцет - 1/2 ч.ч.
моркови - 1 бр.
лук - 1 глава
карамфил - 3 - 4 бр.
дафинов лист - 2 листчета
чесън - 1 глава
кимион
сол
черен пипер

Приготвяне
Правим марината като смесваме една чаена чаша бяло вино с половин чаена чаша оцет. Към тях прибавяме нарязаните на колелца морков, лук и чесън.

Размесваме маринатата и прибавяме карамфила, дафиновия лист и кимиона. Разбъркваме добре.

Пържолите овкусяваме със сол и черен пипер, след което ги слагаме в маринатата поне за 2-3 часа.

Печем на скара.