Сред кандидатите за ГЕРБ за президент има огромна вероятност да са Цецка Цачева, Димитър Николов, Томислав Дончев и Йорданка Фандъкова. Това потвърди зам.-шефът на партията Цветан Цветанов в студиото на bTV.
„Изключително достойни, всеки има своята тежест на позицията, която заема в момента. Ако започнем с Цецка Цачева, нека да припомня, че това е първата жена, председател на Народното събрание. Изключително добър оратор, изключително добре се вписва в тази сложна политическа ситуация, която имаме в последните няколко парламента. Йорданка Фандъкова – най-уважаваният политик към настоящият момент, с изключително голяма отговорност към политиките, които се реализират в София и подобряването на средата за живеене. Томислав Дончев – първо кмет на Габрово и човекът, който се занимаваше с еврофондовете. Също един доказан професионалисти, човекът, който даде възможност да разблокираме и да запълним този дефицит, който ни остави Станишев и Орешарски. Димитър Николов – човекът, който преобрази Бургас след едно дълго управление на БСП”, посочи Цветанов. По думите му професионалните качества на четиримата ги прави подходящи кандидати за президент от ГЕРБ. 

Според Цветан Цветанов кандидатът на БСП генерал Радев не предлага алтернатива, с която да спечели гражданите.
 
"Двете жени, които участват в кандидатурата си на ООН са гордост за страната ни. Поддадохме се на натиска, който ни беше оказан февруари месец. Бокова беше номинирана по времето на кабинета Орешарски. Шанса ни да имаме българка шефка на ООН се изчерпва. Премиерът съгласува всичките си решения с политическите формации. Кристалина Георгиева има невероятна подкрепа. Европейски и световни лидери заявяват подкрепата си към нея. Тя е шансът ни да имаме генерален секретар в ООН, но във момента най-важното е да можем да намалим вътрешното политическо напрежение. Изборът на шефа на ООН не помага по никакъв начин за този проблем."