Бебе с лице и тяло на 80-годишен старец се роди в Бангладеш. Световните медии веднага го нарекоха Бенджамин Бътън - на едноименния филм. Малкото момченце е родено с рядко заболяване, което прави тялото му старо и заради което се състарява в пъти по-бързо, пише Vesti.bg, цитирайки „Дейли мейл”.
Бебето е родено в бангладешкия град Магура. То има бръчки, смалено тяло и дори дебел слой косми на гърба. Местните лекари били зашеметени от болестта му - прогерия, която е причината за стареенето му. Това заболяване засяга едно на четири милиона бебета. Тялото на бебетата старее по-бързо, отколкото е нормално.

Родителите на новороденото обаче са на седмото небе от щастие заради тяхното дете "чудо". Те се надяват детето им да надживее 13 години - възрастта, която лекарите смятат, че е преломна за болните. Лекарите все още не знаят какви мерки да вземат, за да забавят стареенето.

Един от най-известните случаи на деца с това заболяване, или още синдром на Хътчинсън-Гилфорд (HGPS), е на Хейли Окинес. Тялото й старее 8 пъти по-бързо от на другите хора. На 15 тя вече е като 100-годишна. Британката Хейли бе решена да опровергае лекарите, според които такива деца живеят до 13 години. През декември 2013 година, когато навърши 15 години, момиченцето вече е било абсолютно неподвижно. Две години по-късно детето почина. С майка й Хариет Синклер двете участваха в документален филм за болестта и са авторки на книгата "Остаряла преди времето си", която бързо се превърна в хит.