"Задържаха ме 2-3 часа в една стая. Дадоха ми протокол, в който пише, че нося опасност за македонския народ. Моята цел беше да сложа плоча, същата като тази, която беше начупена от този, забравих му името даже, той не е важен за мен". Това заяви в "Часът на Милен Цветков" Динко от Ямбол, който направи опит да нахлуе в Македония. Той се е пробвал да пренесе паметна плоча, подобна на тази, която беше потрошена от македонския журналист Миленко Неделковски.
"Нещо незаконно ли правя? Ако не беше начукал тая плоча, нямаше даже да го коментираме. Той за мен е жена, това е женска постъпка. Ако го бях видял, щях да го нахрача в лицето и да му го кажа", отсече известният като "ловец на бежанци". 

Припомняме, че от МВР уточниха пред БЛИЦ, че Динко не е бил арестуван с белезници, а не е бил допуснат от македонските граничари на територията на държавата им.

Името на Динко се превърна в нарицателно за България. Децата в пограничните села у нас вече вместо на стражари и апаши си играят на Динковци. Най-новият виц е, че когато се обадиш на 112 за спешен случай ще чуеш: "Динко слуша".