Ако и Вие практикувате това, знайте, че всеки път напълно губите ефекта на пастата за зъби. Понякога се случва, когато правим нещо с най-доброто намерение, всъщност то да ни вреди, а една такава ситуация се случва и при миенето на зъбите, пише zajenata.bg.

Много силното и твърде краткото миене на зъбите са някои от най-честите грешки, които правим, но зъболекарите предупреждават, че има една , още по-голяма грешка, която трябва незабавно да спрем да правим, защото намалява и дори премахва действието на пастата за зъби.

Именно, много от нас веднага след миенето на зъбите си правят гаргара с течност за измиване на устата, с намерение още по-добре да почистят и дезинфекцират устната кухина, но с това всъщност получаваме обратния ефект. 

Това се случва, защото течността за измиване на устата отмива и всички съставки на пастата за зъби, които са важни за опазването на здравето и белотата на зъбите. Поради това, водата за уста трябва да използвате най-малко един час след като сте измили зъбите си.