След има-няма 15 години Асен Блатечки ще се сдобие с двойник. Неговият син Борил, който той направи на Диляна Попова, му е одрал кожата. Топпапараците на "България Днес" хванаха в крачка най-известната млада и зарязана майка в България в края на седмицата. Въпреки сравнително хладното време слънцето се показа и напече хладна София.


В центъра на София е много интересно за малки деца
Затова Диляна прецени, че е добра идея да тръгнат по тениски с ръкав - и тя, и малкият Борил. За себе си синеоката моделка избра червения цвят, а за детето - светлосиво.
Прави неприятно впечатление за пореден път колко е отслабнала красавицата от Гулянци. Ако през пролетта тя беше изпита, то сега се правят аналогии с думата "анорексия". По ръцете й от 20 метра личат вени и артерии. Не само прозират, ами са релефни. Тениската й седи като на закачалка, деколтето вместо надолу се е изсулило настрани и показва голо рамо. Така става от много нерви, страдания и лудници покрай афера с обвързан мъж с дългогодишно семейство.
Диляна и Борил се разходиха из центъра на столицата. Моделката е фен на здравословния начин на живот и е наложила вето на сладоледа, захарния памук и отровния чипс. "Ще ядеш плодове!", казва тя на детето. Малкият Борил не протестира, а лакомо хапе голяма ябълка.


Майка и син по тениски
Отново никъде край тях не се мярка Асен Блатечки. Той си спазва новата роля - тази на мъж под чехъл, защото се върна с подвита опашка при Катерина, с която са заедно от памтивека и имат голяма дъщеря. Нароченият за секссимвол не се отлепя от Катерина в последните месеци. Той прекарва с нея всяка свободна минута в опит да компенсира грешките от миналото. Забежката му с Диляна едва не костваше на актьора официалното му семейство. В крайна сметка той се разкая. Простила всичките му изневери и публичния срам, Катерина го прибра отново с уговорката любимият й най-сетне да се кротне и да се отдаде изцяло на семейството си.
Асен не се появи и на втория рожден ден на Борил, който бе неотдавна. Отново майка и син бяха оставени сами. Те отбелязаха празника със скъпи подаръци, но без бащино-съпружеска фигура.


Диляна и Борил са неразделни
Това не притеснява Диляна кой знае колко, защото така или иначе тя се грижи съвсем сама за детето. Вече е свикнала да жонглира с всички майчински задължения и се чувства по-опитна, отколкото в началото.
Единствените хора, които са до моделката, са нейните родители. Майката на Диляна пътува до София, за да й помага, когато се налага моделката да изкарва пари с някоя фотосесия, която продължава до късно през нощта.
"Много исках дете. Дълги години. Не смятам, че съм направила престъпление, защото съм родила от обвързан мъж. Синът ни е направен с много любов и желание", сподели моделката още по време на бременността, когато всички я нахулиха, че е крадла на мъже.


Асен никакъв го няма край Диляна
Въпреки че беше ненадейно изоставена (и то още към края на бременността), Попова и до днес не желае да плюе чрез медиите Асен Блатечки. Актрисата се затвори в себе си и така и не погледна друг мъж. Отказва да се залюби с нов мачо от страх да не бъде изоставена за пореден път. Ще се посвети изцяло на Борил. Признава, че ежедневно го глези, даже понякога малко в повече, но той е единственото й дете и ако не него - то кого друг?!
Голям парадокс е случаят на Диляна Попова - една от най-красивите и фини жени в България да не може да задържи мъж до себе си - нито мафиотската легенда Таки, нито Дичо от Д2, нито Блатечки... Никой не пожела да е с нея до гроб.