Станислав не може да е убил човек. Със сигурност е натопен от внука на екзекутирания - Марио Димитров, защото е много добър и наивен. Това твърди близка приятелка на задържания за зверското убийство на старец в ямболското село Люлин, предаде Флагман.
Припомняме, че 76-годишният Васил Нанев бе убит в дома си на 20-ти септември вечерта. Дни по-късно за престъплението е задържан 22-годишният Станислав Василев от бургаския кв. Сарафово.

Марио, който е внук на зверски удушения Нанев, и Станислав били приятели от детството. Във фаталната вечер двамата били на рожден ден в морския град. След купона Марио помолил авера си Станислав да го закара до село Люлин, за да види дядо си, който малко по-късно е убит.

Първоначалната версия за престъплението е грабеж. По трупа на възрастния мъж са открити следи от Станислав, именно те издават младия мъж и разследващите го прибират. Неговата близка обаче отрича това. Тя твърди, че не по тялото са намерени следи от Станислав, а по инструмент в къщата. Младата жена вярва, че той е натопен, а Марио е главният виновник за екзекуцията.

„Станислав е много добро момче. Познаваме се от малки. Никога не е употребявал наркотици, никога не е посягал на някого. Не е агресивен, а напротив – много спокоен човек. Не вярвам той да е извършил убийството”, категорична е тя.

Тя представи съвсем противоположен профил на Марио. Бил стар познайник на полицията - имал множество криминални прояви, употребявал и наркотици. Допреди няколко години той живеел заедно с майка си в бургаския квартал Сарафово, а отскоро – в ж.к. „Славейков”. Финансовото им състояние обаче не било добро.

„Според мен мотивът за убийството е пари. Дядо му се занимавал с животни и припечелвал добри пари. Марио и майка му са единствените наследници. Цялото му богатство остава за тях”, твърди още тя, добавяйки, че всичките му близки са в шок от случилото се и застават изцяло зад Станислав.

„Искам да попитам разследващите – защо към този момент Марио не е задържан, защо невинен човек е на топло, а пропиляват един млад живот зад решетките? Ние ще го подкрепим докрай, надяваме се истината да излезе наяве”, каза емоционално младата жена.