Момченце на четири години и половина е с комоцио и сцепена вежда, след като крачето му пропаднало в дупка на решетката на отводнителна шахта в един от подлезите на бул. “България” в София. Инцидентът станал около 12 ч в четвъртък, съобщава 24 часа.
“Слизахме към подлеза, малкият се затича, не видя дупката в решетката, крачето му пропадна вътре и той падна по лице”, разказа майка му Маргарита Райчева. Момченцето е откарано с линейка в “Пирогов”. Там лекарите са залепили веждата му и са установили, че има сътресение на мозъка. Крачето му пък е раздрано, защото едно от железата разкъсало обувката му.

Семейството живее в САЩ и се е върнало за кратко в София.   “Слава богу, че няма по-сериозни наранявания. Но някой друг може да пострада”, каза Райчева. “Това е трети инцидент, на който ставам свидетел.

Преди 3 седмици по същия начин падна възрастна жена и тя също пострада”, разказа Катерина Колева, свидетелка на случката. Тя обясни, че след падането на възрастната жена подала сигнал в общината и били поставени само предупредителни ленти.