Пет акта за нарушения на обществения ред са съставени за ромски сватби и сюнети на открито при внезапните съвместни проверки на Инспектората и Шесто РУП. Акциите са проведени по сигнали на граждани, възмутени от силната музика и шума в „Столипиново”, съобщи директорът на общинско ФБР Ангел Славов.
 Местната наредба шумни тържества на открито, независимо дали купонът се вихри през деня, или вечер. За нарушителите са предвидени санкции от 500 до 1400 лева. Най-фрапиращият случай, установен по време на проверката, е с ритуал по обрязване в двора на СОУ „Найден Геров”. Инспекторите и полицаите сварили в 21,30 часа кючеци и музика на макс, описа Ангел Славов. На озвучителите на сюнета е съставен акт за 800 лева. 

По 500 лева санкции ще платят организаторите на купони под открито небе на ул. „Ландос”, „Калина” и „Възход”. Кръшните кючеци разтърсвали целия квартал. При проверките някои музиканти се опитали да пропъдят инспекторите с думите „Изчезвай” и „Кой си ти да ми държиш сметка”, но веднага млъкнали при вида на полицаите. Проверките ще продължат, предупреди Ангел Славов. 

Екип от Инспектора ще бъде изпратен и в кв. „Тодор Каблешков”, откъдето е получена жалба от осем семейства за нарушения в съседната Шекер махала. Хората са разгневени, че техните съседи вдигат шум, замърсяват обществените площи, карат коли с висока скорост, а малки деца препускат с мотопеди. В жалбата се описва как един съсед е направил забележка на непълнолетно ромче, което късало грозде от неговата градина, а момчето го е заплашило, че ще се оплаче на баща си и той ще му запали къщата./Марица.бг