Динко Вълев от Ямбол, станал известен като "ловецът на бежанци" , е бил задържан на българо-македонската граница. Той е бил спрян от македонските  гранични полицаи.
Причината за ареста била, че граничарите се заяли с Динко, защото той почнал да ги снима. "Изтрий тези снимки. Ти нямаш право да ни снимаш",  се вижда разговора на Динко с граничен служител на клип, публикуван на страницата му във Фейсбук. "Ти си публична личност, бре, човек. Как да не те снимам. И защо сега не ме пускате в Македония?!", пита риторично патриотът. "Има си други, дека решават дали ше влезеш или не", отговаря човекът.
 
Той се е опитал да пренесе паметна плоча, подобна на тази, която беше потрошена от македонския журналист Миленко Неделковски. Динко е бил спрян от граничните полицаи и все още се намира там, съобщи Нова телевизия.
 
Името на Динко се превърна в нарицателно за България. Децата в пограничните села у нас вече вместо на стражари и апаши си играят на Динковци. Най-новият виц е, че когато се обадиш на 112 за спешен случай ще чуеш: "Динко слуша".

Преди дни Динко обяви, че тръгва да се разправя с Миленко Неделковски и люто му се закани. Най-вероятно това е причината за задържането му.






ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!