Лас Вегас е най-гъстонаселеният град в американския щат Невада. Това е най-големият американски град, основан през 20 век. Наричан още Развлекателна столица на света и Град на греха, Вегас привлича посетители от всички краища на планетата.
Вижте още 11 любопитни факта за него:

Жителите на Лас Вегас са наричани ласвегани.

Повечето от емблематичните хотели в Лас Вегас технически не се намират в града. Те са регистрирани в неперсонифициран град, наречен Парадайс, Невада.

Средностатистическият турист в Лас Вегас залага средно 447 долара.

Всеки ден в града сключват брак около 300 двойки.

Тестовете на атомна бомба са основна туристическа атракция в Лас Вегас през 1950-те години.

На пощенска марка с лика на Статуята на свободата е изобразена не реалната фигура в Ню Йорк, а нейна реплика в Лас Вегас.

Десетте най-популярни световни забележителностиТематичните паркове набират скорост - за сметка на много вдъхновяващи и емблематични места обаче не могат да се справят със съвременната конкуренция   Лас Вегас е дом на 17 от 20-те най-големите хотели в САЩ.

През 1950-те в града е избрана Мис атомна бомба.

Табелата „Добре дошли в невероятния Лас Вегас“ е създадена през 1959 г. Франк Синатра и Rat Pack (група актьори и певци от 1950-те и 1960-те години, които се появяват заедно във филми и различни шоу програми) имат голяма заслуга за слагането на край на сегрегацията в Лас Вегас.

Те отказват да изнасят представления и концерти пна места, които не разрешават достъп на чернокожи.

Част от Берлинската стена се намира в мъжка тоалетна на казино в града.