От заседналия начин на живот  страда и гръбначният стълб. А за трупането на сантиметри в областта на кръста и корема дума да не става, пише zajenata.bg. Изненадващо, но да подобрите положението на гърба, стегнете корема и бедрата, са необходими само 5 минути на ден и една проста манипулация!

Как да направим талията по-тънка

Японският лекар Фукуцуджи в продължение на десет години провеждал изследванията си и е разработил уникален метод за оформяне на тялото .

Лекарят стигнал до извода, че една от основните причини за широката талия е  погрешното подреждане на костите  на таза и подбедриците. Ако ги върнем в изходна позиция, талията ще се оправи от самосебе си, стомахът ще стане плосък, а позата - правилна. Изненадващо, но растежът също може да се увеличи значително (чрез разтягане на гръбначния стълб) при използване на тази техника.

 

МЕТОДЪТ ФУКУЦУДЖИ

  1. Легнете върху твърда и равна повърхност, поставете в долната част на гърба възглавница  директно под пъпа. Отпуснете се.
  2. Разтвори краката на ширината на раменете, съединявайки палците на краката.

Ръцете изпънете зад главата, слагайки длани на пода и съберете малките пръсти.
  • Не обръщайте глава назад, а изтеглете темето в противоположна на опашната кост посока.
  • Лежете в продължение на 5 минути. Ако е прекалено трудно да задържите позата, първия път опитайте с 2-3 минути.
  • За да се предотврати увреждане на гръбначния стълб, се изправете бавно, без резки движения, като първо се изтъркаляте на една страната. Ако имате сериозни проблеми в гърба, преди извършване на комплекса се посъветвайте с лекар.

Вижте видеото с  описанието на метода Фукуцуджи !

Трудно е да се опише чувството, с което можете да се сблъскате докато лежите на постелката! Тялото се усеща както никога преди, всеки прешлен  има своето място, цялото напрежение изчезва: само лекота, сила и гъвкавост.

След месец ежедневна разтягаща гимнастика, талията може да намали обема си  с до 5 см! .