16 са арестувани при специализирана полицейска акция в Поморие и Долни чилфлик. Операцията е проведена на 26 септември от служители на ТСБОП - Варна на територията на община Долни чифлик и Поморие, пише burgasinfo.
В нея са участвали и колегите им от Бургас, както и полицаи от ОДМВР- Варна. В хода на спецакцията са задържани 16 криминално проявени участници в престъпна група, занимавала се с производство и разпространение на наркотици на територията на страната, съобщиха от МВР.

Под ръководството на Специализираната прокуратура са извършени 18 претърсвания на адреси, обитавани от лицата, както и в управлявани от тях автомобили на територията на гр. Долни чифлик, с. Старо Оряхово, с. Шкорпиловци, област Варна и в Поморие. Намерени и иззети са общо 12, 350 кг марихуана, 35 г амфетамин, 5 електронни везни, 11 700 лева с недоказан произход, мобилини телефони, 3 метал детектора, старинни монети, 13 боеприпаса и др. Установен е и автомобил марка „Ауди А8” с интервенция по номера на рама.

По случая в ТСБОП- Варна е образувано досъдебно производство. На осем от задържаните членове на групата- С.Ж./27г./, Ж.П./25г./, С.Б./36г./, Г.К./29г./, Р.Д./23г./, Й.К./22г./, А.Л./23г./ и А.М./22г./, са повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група за производство и разпространение на наркотични вещества и им е наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража” от Специализирания наказател съд . На други четирима - А.Г./27г./, Р.Г./40г./, А.А./25г./ и С.Ж./26г./, е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция”, а останалите четирима са разпитани като свидетели. Работата по документиране и доказване на цялостната престъпната дейност на групата продължава.