44-годишен мъж загина при тежко пътнотранспортно произшествие в сряда надвечер в невестинското село Ваксево. Около 19 часа на път за дома си Венцислав Кръстев се забил с тойотата си в електрически стълб и издъхнал на място, съобщава съобщи Struma.bg.
„Беше ужасно, чу се силен шум, след което изгасна токът на цялата  улица”, разказаха живеещите в къщите до мястото на инцидента. Според жителите на малкото невестинско селце само щастливата случайност спасила децата от улицата, които обикновено се събирали да играят точно в двора, където паднали скъсаните кабели от прекършения електрически стълб.

Мъжете от селото веднага се събрали около катастрофиралата „Тойота”, но като видели жиците от железобетонния стълб на земята, предпочели да не се доближават, разказват свидетели на инцидента. Според тях около 15 минути след катастрофата във Ваксево се събрали няколко коли на пожарната, полицията и Спешна помощ.

„Рязаха колата, за да извадят Венци, толкова се беше смачкала предницата, преди това обаче спрели тока на цялото село, та се наложило през нощта колите да включат фаровете си и така да работят спасителите”, разказват още присъствалите на действията на аварийните служби.

След като извадили катастрофиралия Венцислав, медиците установили, че младият мъж е починал. „Беше добро момче, никога не е сядал в кръчмата да пие, все работеше”, разказват живеещите във Ваксево.
Според тях семейството не е с корени от планинското селце.

„Преди десетина години си купиха къщата до спирката”, разказва баба Недялка Тодорова, до чийто дом станал инцидентът. Оттогава Венци започнал да се занимава със събирането и изкупуването на билки, заради това и му викали Шипкаро. „Много работлив младеж, не сме чували за него да пие и да кара, все нещо работеше”, казват ваксевчани.

В деня на инцидента Венцислав и приятелите му набивали тръба за вода в двора на къщата му. След като свършили работа, решили да отидат на около 300-400 метра от къщата, на една поляна, където да си направят барбекю.

„Чуваше се компанията, май доста бяха подпийнали”, разказват бабите и дядовците от селото. Според тях около 19 часа им свършило мезето и пратили Венци да донесе от дома си още мезе и месо за барбекюто.
„Венци оставя детенце на 7 години сираче, преди няколко дни тръгна на училище в Кюстендил”, разказаха още бабите в селото.

По случая е образувано производство в Окръжна прокуратура, предстои да излязат и т.нар. алкохолни тестове на загиналия.