Технологиите за изкуствен интелект намират все по-голямо приложение в продуктите на водещите технологични компании. Най-популярните услуги на брандове като Google, Facebook и Microsoft вече използват подобни софтуерни решения, за да ги направят по-бързи и полезни за потребителите, пише digital.bg.
Технологиите за изкуствен интелект намират все по-голямо приложение в продуктите на водещите технологични компании. Най-популярните услуги на брандове като Google, Facebook и Microsoft вече използват подобни софтуерни решения, за да ги направят по-бързи и полезни за потребителите. Причината за това е, че всички те вярват, че иновации като невронни мрежи и чатботове имат голям потенциал да подобрят възможностите на популярните им приложения. Google Translate е поредната услуга на компанията, която ще започне да използва изкуствен интелект. 
 
Google потвърдиха, че започват да интегрират в Google Translate софтуер смашинно обучение, който имитира връзките в човешкия мозък и имат потенциала да се обучават и подобряват работата си с течение на времето. Компанията продължава активно да използва тази технология в своите продукти. Изкуственият интелект позволява на Google да да направят услугата Translate много по-прецизна и да редуцират грешките в превода. Според официалните данни Google Neural Machine Translation системата може да намали с техния брой с 55% до 85%.
 
Тестовете показват, че нивата на точност при превод с използването на изкуствен интелект са сходни с тези на човешки превод. Все пак е необходимо допълнително време, за да се подобри начина, по който тази система разбира контекста на отделните думи в изреченията. Засега Google я използват само на китайски и английски език. В следващите месеци от Google ще я интегрират и към други езици. В заключение ще отбележим, че ежедневно изкуствения интелект обработва около 18 млн. заявки за търсене в интернет.