Жената, захвърлила бебето си между блоковете на столичния квартал "Обеля", все още отрича да е била бременна и да е раждала. Пред съседи тя и майка й твърдели, че има киста, която расте бързо, информира Нова телевизия.
"Така е решила и така е направила. Коментари на вас няма да давам. Само на полицията ще отговарям", това заяви пред журналистка майката на родилката.

Стана ясно, че след като е захвърлила детето, жената е отишла е в болницата, където е родила първото си дете. Оплакала се е, че просто е прокървила. Лекарите обаче установили, че жената е родила и изкарали истината наяве. "Тя беше хладнокръвна и с ясно съзнание, знаела е какво прави. Все още не е питала нищо за детето", споделя лекарка, прегледала родилката часове, след като е захвърлила бебето и добавя "До последно отричаше, че е имало раждане", 

"Аз ги питах дали е бременна. Те ми казаха, че не е, а има киста и затова й расте коремът", заяви съседка на родилката.

Денка Спирова от Агенция социално подпомагане заяви, че жената не е ромка. "Тя е работеща и нормална жена. До скоро е работела за "Български пощи" в момента е на друго място", заяви експертката.

"Ние досега не сме имали такъв случай. Тя отрича, че е родила и, че е била бременна. Тези часове, в които са се случили последните събития преди да роди, трябва да бъдат проучени много внимателно", смята Спирова.

Според нея е трудно да се даде оценка от един разговор за ситуацията. "Сигурно това е била една крайно нежелана бременност и в зависимост от това какви виждания и цели има жената за живота си, е решила да постъпи така. Може да са преценили, че не могат да гледат повече деца, но не е това начинът", добави Спирова.