„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата, съобщиха от пресцентъра наводоснабдителното дружество. 
Във връзка с подмяна и монтаж на спирателни кранове на ул. „Ропотамо“, жк. „Христо Смирненски“, се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 22:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Иван Димитров- Куклата“, ул. „Гео Милев“, ул. „Слатинска река“, бул. „Шипченски проход“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Ропотамо“ ъгъла с ул. „Владово“.

Във връзка с подмяна на спирателен кран на ул. „Баба Илийца“, жк. „Лагера“, се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 18:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района по ул.“Баба Илийца“ от ул.“Балчик“ до ул.“Христо Матов“, по ул.“Добрич“ от ул.“Хайдушка поляна“ до ул.“Плиска“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Баба Илийца“ ъгъла с ул. „Добрич“.

Във връзка с монтаж на спирателeн кран и пожарен хидрант на ул. „Авицена“, жк. „Яворов“, се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 19:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района по ул. „Авицена“ от бул. „Цариградско шосе“ до ул. „Цар Иван Асен II“, от ул. „Модест Мусоргски“ до ул. „Николай Гогол“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Авицена“ ъгъла с ул. „Модест Мусоргски“.

Във връзка с изпълнение на инвестиционен проект за реконструкция на уличен водопровод на ул. „Ябълкова градина“ с. Бистрица, се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 21:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Стефан Стамболов“, ул. „Просвета“, ул. „Черни връх“, ул. „Никола Крушкин – Чолака“, Цонкина махала. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноски на адрес: ул. „Никола Крушкин – Чолака“ ъгъла с ул. „Стефан Стамболов“. 

Във връзка с изпълнение на инвестиционен проект за реконструкция на уличен водопровод на ул. „Войводина могила“ с. Владая, се налага спиране на водоподаването от 8:30 до 20:30 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района по ул. „Мала кория“ от бул. „Цар Борис III“ до жп прелез „София – Перник“, по ул. „Полк. Стойно Бачийски“ от ул. „Мала кория“ до ул. „Полк. Стойно Бачийски“ №122. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноски на адрес: ул. „Мала кория“ ъгъла с ул. „Цар Борис III“. След реализацията на тези инвестиционни проекти клиентите на „Софийска вода” живеещи в района ще почувстват значително подобреното качество на предоставяните услуги.
След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата.

Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Татарли“, жк. „Разсадника - Коньовица“, се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 18:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района по ул. „Татарли“ от ул. „Д-р Калинков“ до ул. „Три уши“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Татарли“ ъгъла с ул. „Д-р Калинков“.

Във връзка с монтаж на водомерен възел на ул. „Акад. Сандерс“, кв. „Драгалевци“, се налага спиране на водоподаването от 9:30 до 17:30 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Ген. Ковачев“, ул. „Акад. Сандерс“, ул. 321. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Ген. Ковачев“ ъгъла с ул. 321.

Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Ангел Маджаров“, кв. „Челопечене“, се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 14:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района по ул. „Ангел Маджаров“ от ул. „Ѝордан Димчев“ до ул. „Стари Искър“, ул. „Чавдар войвода“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Йордан Димчев“ ъгъла с ул. „Ангел Маджаров“.
Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално с