Чувствате се подути? Ако отговорът ви е "да", тогава сте на перфектното място! Да започнем с това, че трябва да осъзнаете, че млечните изделия могат да доведат до газове и подуване на корема, така че трябва да ограничите приема на прясно мляко, сирене, кисело мляко и други млечни изделия, и да преминете към пиенето на кокосово мляко, бадемово, соя или ленено мляко, пише zajenata.bg.

Освен това, от зеленчуците броколи, зеле и салати, също носят подуване на корема. Във всеки случай, нали разбирате, че приемът на тези зеленчуци, както и на млечните продукти трябва да е в много разумни граници, като по-скоро да клони към минимум.

Би трябвало да също така поддържате на стратегическо разстояние боб, тъй като те съдържа олигозахарид, захар, която не е усвоима от организма.

Знаете ли, че ябълките и крушите са органични продукти, които са богат извор на разтворими фибри, което е прекрасно. Въпреки това ужасно нещо е, че те не могат да оставят чувствителен стомах без сериозни последствия! 

Когато дъвчем дъвка, или твърдо сладко, като правило преглъщаме още по-често, което означава, че гълтаме повече въздух. Кексове и сладкиши, които съдържат подсладители могат да доведат до стомашно-чревни проблеми.

Същото се отнася и за солените продукти, които карат тялото и съответно коремът, да задържат повече течности, респективно вода.

Газираните напитки съдържат в изобилие въглероден двуокис, който също причинява подуване на корема.

Стресът, ужасното хранене и недостатъчното наличие на полезни микроорганизми в червата, са причина подуването на корема и задържането на газове. Тези условия не са опасни, а по-скоро ви карат да се чувствате ужасно и неприятно.

Ето някои интензивни природни лекарства, които ще облекчат подуването на корема за минути:

Копър

Трябва да се опитате копър и семена от копър - те действат като спазмолитични оператори в дебелото черво и са изключително ценни и благоприятни за намаляване на корема и газовете.

Кимион

Били ли сте някога известен за семена кимион? Това е, което трябва да знаете - тези семена съдържат газогонни свойства, което означава, те помагат за отстраняването на газовеи. Тези семена също спомагат за стабилно развитие на микроорганизми в червата, което е от съществено значение за стомаха.

Джинджифил

Джинджифилът до голяма степен ценен за смекчаване на стомашно-чревни проблеми, като цяло. Този корен ще ви помогне да премахнете газовете и ще намали подуването на корема! Нещо повече, повярвайте ми, ще бъдете изумени от резултатите!

Чай от мента

Знаете ли, че ментата действа чудесно на гладката мускулатура на стомашно-чревния тракт и тя е концентрирала вниманието на множество учени по целия свят със своята адекватност срещу проблеми на базата на психическо разстройство?

Чай от лайка

Тази удивителен и супер стабилен чай има страхотни газогонни свойства. Чаят от лайка също действа успокоително и засяга слизестите стени на храносмилателния тракт. По същия начин, чай от лайка намалява стреса в тялото, което е най-голямата причина за храносмилателни проблеми в по-голямата част. Този ефективен чай също може да ви помогне срещу разхлабване на червата, особено при малки деца.

Магданоз

Суровият магданоз е страхотен за свеж дъх. Специалистите казват, че магданозът е характерен диуретик, което означава, че извежда изобилието от сол в организма и намалява теглото, течностите, газовете и подуването на корема.

Ябълков оцет и лимон

С такава напитка, храносмилателните сокове ще се активизират и тялото ще обработва храната по-добре. Това, което трябва да направите - просто трябва да смесите 1-2 супени лъжици ябълков оцет в малко вода, или сокът от един лимон в литър вода и да го пиете.