Малко след като печално известният с постоянната си намеса във вътрешните работи на България френски посланик Ксавие дьо Кабан напусна страната на път за Буркина Фасо, друг негов сънародник размаха пръст на българите. Френският адвокат Жан-Жак Уетвилер изпрати писмо до шефката на Народното събрание Цецка Цачева, пълно с указания кое е добро и кое не за българското население и как точно българският парламент следва да извършва дейността си, пише "Флагман".
В текста си г-н Уетвилер, който е председател на Международния съюз на адвокатите, притиска парламентарната шефка да сътрудничи за приемането на скандалния законопроект за изменение и допълнение на Закона за адвокатурата. Както вече бе писано, този законопроект, внесен от групата лобисти сред юристите на ГЕРБ Петър Славов, Ралица Ангелова, Свилен Иванов, Анна Александрова и Данаил Кирилов, който е и шеф на правната комисия, цели да превърне шепа юристи в страната в несменяеми адвокати, а самата професия – в тяхно наследствено фамилно занимание. И никой нов юрист в цяла България не би могъл да стане вече адвокат без тяхното одобрение.

Напълно в духа на Дьо Кабан французинът Уетвилер твърди, че сегашният Закон за адвокатурата „в никакъв случай не защитава интересите на гражданите на Република България“. Той заявява, че неговият, почти неизвестен до момента в страната, Международен съюз на адвокатите, твърдо подкрепял промените в закона, които превръщат професията в наследствена, и „ще следи с внимание законодателните развития“. Накрая той обещава, че е готов за „каквато и да е намеса“ по този повод, което депутати вече разтълкуваха повече като закана.

Макар че писмото на Жан-Жак е пратено само и единствено до Цецка Цачева, то се появи не на сайта на парламента, а на страницата на Софийската адвокатска колегия, която е сред най-върлите лобисти на бъдещите поправки в закона.