На острата респираторна инфекция  нашето тяло реагира с обилна  слуз в носа и гърлото, и неприятни симптоми като например запушване на носа , сълзене, оток на лигавицата и околоносните синуси , главоболие.
Ще ви издадем едно средство, което е в състояние да предотврати настъпващото заболяване. Пригответе го при първите признаци на настинка, за да помогне на организма да се защити от инфекцията по-бързо.

ЕЛЕКСИР ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА НАЗАЛНА КОНГЕСТИЯ

Тази напитка е с мощен детоксикиращ и антивирусен ефект . Тя е идеална за борба с обикновена настинка, грип, синузит, облекчава запушването на носа. Нейното действие е насочено към укрепване на имунната система и борбата с инфекцията.

СЪСТАВКИ

•1 средно голяма глава лук 
•2 чаши  вода 
•сокът от 1 лимон 
•2 супени лъжици  мед 

ПРИГОТВЯНЕ

1.Нарежете лука на не е твърде дебели пръстени, залейте с вода и варете на умерен огън 15 минути.
2.Отстранете от огъня, оставете да се запари в продължение на 5 минути, отцедете.Когато напитката се охлади леко, добавете меда и лимоновия сок.
3.Това е дневната норма от напитката. Приемайте я на малки порции през целия ден.

КАК ДА СЕ ОТЪРВЕМ ОТ СЛУЗТА

В резултат на чести настинки се натрупва  назофарингеален секрет , което води до влошаване на обоняние и слух, намалено внимание и памет.

Създайте си навика всеки ден да измивате носа с физиологичен разтвор: тази процедура стимулира изхвърлянето на слуз, предотвратява настинки и грип.

Също така е полезно да правите специален масаж на лицето: той дава не по-малко добри резултати, особено в комбинация с други лечения. Във видеото, показано по-долу, се илюстрира процедурата  на масаж за справяне със запушения нос  и изчистване на слузта от носа и гърлото.

Също така е полезно да се извърши специален масаж на лице: тя дава най-малко добри резултати, особено в комбинация с други лечения. Във видеото, показани по-долу, илюстрира процедурата  на масаж за премахване на запушване на носа и изчистване на слуз от носа и гърлото.

Източник: zajenata.bg