Изхвърленото в храсти в столичния квартал „Обеля“ бебе ще бъде дадено в приемно семейство. Това съобщиха от социалните служби, цитирани от Монитор. От там допълниха, че майката има още две деца – те са при своите бащи, единият от които живеел извън София.
„Прави се проучване, за да се установи има ли риск за тях. До настоящия момент не са постъпвали сигнали за неглижиране на децата“, допълват социалните.

Вчера стана ясно още, че бабата на момиченцето е помогнала при израждането му. Не се знае обаче дали има пръст в изхвърлянето му. То беше открито късно през нощта срещу сряда от комшии в блок 239, а близо до него имало ножици с кръв. Те чули силни писъци и когато погледнали в задната част на постройката видели, че писъците идват от дете в храстите. Съседите веднага го завили с одеяло и се обадили на тел. 112. 

Пристигналите медици го откарали Клиниката по неонатология в Университетската детска болница в София. Състоянието му било стабилно.

22-годишната майка първоначално отричала пред лекарите да е раждала. По-късно бащата признал, че всичко се е случило в апартамента на семейството с помощта на бабата, а след това бебето е оставено на улицата.

Съседи от блока обясниха, че майката била особена. Не разговаряла с никого и повечето хора не я познавали. Бащата също виждали рядко. По думите им, жената не давала вид на бременна, въпреки, че била в напреднал стадии на бременността си.