Тръмп излъгал 58 пъти по време на дебата с Клинтън, обявиха от Демократическата партия. От щаба на Хилари са категорични, че внимателно са следили всяка дума от речта му, след което преброили неточностите в изказването му, пише БГНЕС.
Дебатът между двамата е бил наблюдаван от рекордните 84 милиона души в САЩ. С това той надмина предишния рекорд, когато преди 36 години един срещу друг се изправиха Джими Картър и Роналд Рейгън. През 1980 година той е бил гледан от 80 милиона и 600 хиляди зрители.

Самата реч на Тръмп продължи 46 минути от общо 90 минути телевизионно време. Дъщеря му, както й съпругата му наблюдаваха внимателно от първите редове в залата.

От щаба на Клинтън са категорични, че лъжите са били изричани през цялото време на изказването му. И дават пример - Тръмп "отрече че е възхвалявал руския президент Владимир Путин" и че "никой не знае Русия да е хакнала компютърната система на Демократическата партия."

Сред другите „фалшиви“ изказвания били коментарите му за отношението му към войната в Ирак, а лъжата била изречена, когато казал, че "не е подкрепял военната интервенция в тази страна още от самото начало".

По време на цялото му изказване, речта му беше стриктно следена и от бившия американски президент и настоящ съпруг на Хилари Клинтън, Бил. Той не успя да прикрие леката си усмивка, с която слуша дебата.

Според резултатите след това пък стана ясно, че Клинтън е отвяла Тръмп по време на дебата.
Зрителите дадоха доверието си на Клинтън – според 62 на сто от тях тя е била по-убедителна. Републиканецът спечели 27 на сто одобрение.