Два магазина на известни италиански марки дрехи затвориха врати в бургаския мол „Плаза”.  „Калиопе” и „Теранова” вече няма да предлагат услугите си на клиенти в първия голям търговски център на града, намиращ се в жк „Изгрев”. От няколко седмици насам на витрините им имаше големи надписи за разпродажба и предупреждаваха, че ще хлопнат кепенци, пише "Флагман".
Вчера беше последният ден на известните италиански марки. Снощи до късно шопинг маниаците се възползваха от намаленията, които предлагаха брандовете.

"Дойдох да си купя нещо, но не съм впечатлена особено от цените. Въпросните магазини правеха по-големи сезонни разпродажби. Очаквах цените да са сведени на минимум", коментирал пред изданието клиент.

Неразпродадените стоки ще се пренасочат към София, където магазините им все още функционират.

„Теранова” и „Калиопе”, допреди няма и година, бяха две от най-популярните дестинации за пазаруване на дрехи в Бургас. Постоянните намаления и опресняването на стоките ги бяха превърнали в любимо за младите хора място в града. Все още не е ясно кои марки ще вземат мястото на затворилите помещения.

Изданието припомня, че в началото на лятото стана известно, че последният магазин на френската верига „Карфур” в Бургас, който се намира в бургаския мол, също ще затвори врати окончателно в бъдеще. Помещението от над 12 хиляди квадратни метра в момента се продава на търг за нищожните за такова огромно пространство - 11 милиона лева или 922 лева на квадратен метър.