Днес ще ви представим 9 натурални масла за буен растеж на косата. Едва ли има човек, който не би искал да знае какво да ползва за буен растеж на косата си. В крайна сметка, състоянието на косата казва много за нашето здраве.
Ако желаете косата ви да е гъста, дълга и здрава, необходимо е внимателно да се грижите за нея.
Необходимо е да предпази косата от влиянието на негативни фактори, които биха могли да навредят. За щастие, има много различни неща, които биха могли да стимулират растежа на косата и да предотвратят загуба на коса.

Но това изисква много търпение и внимание. Може да ползвате с успех природни средства.
 
Едни от най-ефективните от тях са естествените растителни масла.

Те стимулират растежа на косата и се грижат за нейното здраве и красота.

1. Рициново масло 
 Това масло се използва за чистка на организма от токсини. То също се използва като козметичен продукт: рициновото масло не само овлажнява косата, но и стимулира естествения растеж. Това предотвратява загубата на коса и поддържа здравето на скалпа.

2. Масло от розмарин 

Розмариновото масло е широко използвано в индустрията за красота за косата. Масло от розмарин укрепва корените на косата, активира кръвообращението и стимулира растежа на космите. Ако искате да се постигне желания ефект, просто добавете няколко капки масло в шампоана.

3. Арганово масло 
 Това масло идва от Мароко и през последните години стана много популярно и активно се използва като средство за здрава коса.

4. Масло от авокадо 

Маслото от авокадо е богато на мононенаситени мазнини и витамин Е. Тези вещества активно подхранват и укрепват косата. Те спират косопада и възстановят структурата на косъма и стимулира растежа му.

5. Лавандулово масло 
 Това масло не само има изискан аромат, но и дава жизненост на косата ни. Той е в състояние естествено да стимулира растежа и да се спре загубата.

6. Ленено масло 
 То би могло да се приема през устата или да се прилага директно върху косата. Това масло е богат източник на Омега-3 мастни киселини. Те допринасят за укрепване и растеж на косата. Лененото масло овлажнява косата и я кара да блести.

7. Зехтин 
 Зехтинът също така съдържа мононенаситени мазнини. В допълнение, зехтинът е богат източник на витамин Е, който помага в борбата с косопада, укрепва и стимулира естествения растеж на космите по скалпа.

8 .Кокосово масло 

Не подценявайте кокосовото масло, с него косата става силна и по-плътна. То съдържа здравословни мазнини и витамин Е.

9. Масло от жожоба 
 Маслото от жожоба помага за премахване на излишните мазнини, които произвеждат мастните жлези на главата, както и мъртвите кожни клетки, които са вредни за космените фоликули. Това масло се използва често при производството на козметични продукти за кожата и косата.

Прилагане на масло от жожоба в корени, помага за спиране на косопада и стимулира растежа на буйна коса.

Източник: Zajenata.bg.