Трима евродепутати се изказаха ласково за Кристалина Георгиева. Те подкрепят кандидатурата й за генерален секретар на ООН. Новината за решението на правителството бързо достигна до Брюксел, където заваляха коментарите на колегите на българския еврокомисар.
 Йо Лайнен - германски евродепутат от групата на социалистите, определи Георгиева като "много силен човек". "Тя е компетентна и подготвена", коментира той. Според него България може да има успех в надпреварата и пожела всичко най-хубаво на Георгиева.

Евродепутатът от АЛДЕ Александър граф Ламбсдорф също смята, че еврокомисарят може да бъде отличен кандидат. "Щастлив съм, че българското правителство взе това решение", сподели той. Той посочи, че Кристалина Георгиева има отлични организационни умения и дългогодишен опит. По думите му работата й в Световната банка и е помогнала много за опознаването на САЩ, но също така тя познава и Русия. "Надявам се и Русия да я подкрепи. Знаем, че България има традиционни отношения с Москва", коментира Александър граф Ламбсдорф.

За унгареца Йозеф Сайер от ЕНП издигането на Георгиева също е много добро решение. "Аз лично я подкрепям. Бихме се радвали да я видим на поста", заяви той и добави, че сега е правилният момент, в който Източна Европа може да се отличи.