В сезона на зеленчуците повечето хора предпочитат по вегетарианска кухня. Но това не означава, че не може да се поглезим и с нещо "расло на кокъл". Предлагаме ви свинско печено в хартия.
Необходими продукти:
2 кг свинска плешка с кост
50 г краве масло
1 и 1/2 с.л. морска сол
1 с.л. кафява захар
2 ч.л. пушен червен пипер
2 ч.л. сух лук
1 ч.л. черен пипер на зърна
1 ч.л. лют червен пипер
1 ч.л. чесън на прах

Начин на приготвяне:
Месото се намазва с маслото. Пушеният пипер, лютият пипер, лукът, чесънът, черният пипер, кафявата захар и морската сол се смилат в кафемелачка. Месото се натрива с получената ароматна смес. От пергаментова хартия се оформя голям плик. Месото се поставя в плика и се затваря много добре. Пече се 4 часа в загрята на 110 градуса фурна с вентилатор. Поднася се с образувалия се по време на печенето сос и с гарнитура по избор.