Да, когато бях млад имах връзки с разузнаването. Това беше за период от 5 години. След това службите се отказаха от мен. След това бях уволнен от телевизията за антисъветска дейност. Това призна журналистът Тома Томов в ефира на bTV.
Повод за думите му стана огласената информация, че е бил агент на ДС. Според него излизането на тази информация точно сега е заради фактът, че в момента поддържа Ирина Бокова. „Аз съм публична фигура - какво да направя. Това е част от живота ми. Аз съм се развивал, правил съм журналистика, след това съм видял, че нещата трябва да се променят и съм ги променял“, допълни журналистът.

Тома Томов разказа, че в продължение на пет години е работел, пътувайки по света. „Всички хора, които работеха навън, бяха свързани с разузнавателните служби. Когато правиш материали за естеството на властта - ставаш неудобен. Това беше свят на студена война“. Той разкри още, че Людмила Живкова го е спасила. „Тя ми каза кои контакти да прекратя, за да не се занимават с нас. Номенклатурата победи през изминалите 25 г. Най-трудно е да свалиш управляващите елити. Тя реши да хвърли ненужната си идеология и да облече нови дрехи“.