Вчера около 19 часа е извършено нападението в Плевен, от четирима души, като последният е стоял в автомобила, за да чака останалите. Това заяви в ефира на Нова телевизия говорителят на окръжната прокуратура в Плевен - Добринка Матеева.
"Чувалът с парите е взет, те са се качили отново в джипа, с който са дошли и са се оправили към квартал "Дружба". По-късно джипът е открит запален" признава тя.

Оказало се, че возилото с плевенски номера е било крадено. Впоследствие са открити и захвърлени перуки, което означава, че апашите са били доста добре дегизирани и са работили по изключително изпипан план, пише plevenutre.nh. 

Двамата охранители на инкасо буса са били нападнати от тримата маскирани мъже, въоръжени с палки, които са слезли от джипа. Единият от охранителите - възрастен мъж, е бил ударен с палка и от ръцете му е издърпан чувал с голяма сума пари.

Матеева добави, че на местопроизшествието е открито и оръжието, с което е извършен грабежът. То е намерено в близост до престъплението.

"В момента, в който се съберат достатъчно данни, ще бъдат обявени за издирване крадците. Към настоящият момент, не мога да отговоря дали някоя от камерите е хванала криминалното деяние. Записите са иззети и в момента се преглеждат.

Плевенчани смутено коментират, че обирът не само се разигра спокойно посред бял ден, но и на метри от сградите на съда и полицията.