Автомобилите Honda открай време са считани за доволно безопасни, изключително надеждни и не на последно място - за рационални. Знаете ли обаче, че преди време, в стремежа си за рационалност японците пускат автомобил, предназначен за секс.
Този автомобил се нарича S-MX и на пръв поглед изглежда като поредната Honda с четвъртита форма, стремяща се да предостави максимално вътрешно пространство при минимални габарити.



Тя е създадена в края на 90-те години на миналия век, но с една-единствена цел - да създаде лично пространство за младежи, които нямат собствен дом и желаещи да се усамотят с половинката си.

Естествено, освен това си предназначение автомобилът може и да превозва собственика си и още няколко пасажери до работа, до магазина или някъде другаде. Интересното е, че въпреки липсата на рекламни материали по темата, S-MX е проектиран точно за секс.



Самото моделно обозначение на Honda-та за секс е избрано съвсем умишлено. Ако се вгледате в индекса на модела и обърнете буквата "М" настрани се получава S-ΣX - дума, понятна на всички езици.

Иначе автомобилът разполага със система 4х4, защото младите хора трябва да подбират сравнително усамотени места, както и със силно тонирани задни стъкла. Освен това, вътрешното пространство може да се модифицира така, че да се получи идеалната спалня.



Наглед симетричната форма на колата обаче предлага някои интересни решения. Така например от страната на водача вратата е една, а от другата - две. И първият и вторият ред седалки са от т.нар. диванен тип, като за целта отпред скоростният лост е разположен на арматурното табло.

Още нещо любопитно е, че в задната част на салона, където липсва врата е предвидено място за своеобразно нощно шкафче, снабдено с поставки за чаши и други вещи.



Що се отнася до механичната част, Honda S-MX е оборудвана с двулитров бензинов двигател с мощност 128 к.с., който се използва и в първата генерация на модела C-RV. Въртящият момент пък се предава на колелата през механична трансмисия.

По-интересното е, че това е единственият сериен автомобил в света, предназначен за секс. Днес такива коли не съществуват, но замислете се - няма ли да е практично, японците да интерпретират S-MX, като го направят на базата на Odyssey, например?





Източник: fakti.bg