Защо почистването на червата е важно? Заедно с белите дробове, кожата и бъбреците, червата елиминират токсини. Чревната флора е важна, защото вашите черва съдържат повече от 100 трилиона бактерии и микроорганизми. Приятелските бактерии в червата стимулират кръвни антитела, които позволяват на тялото да се справи с токсините и алергените, произвеждат жизненоважни хранителни вещества, като ви предпазват от вредните бактерии и паразити, които биха могли да доведат до инфекция.
Когато червата са задръстени с токсини и слуз, резултатът е токсично натрупване, което засяга вашето здраве на всички нива. Това може да доведе до лошо или липсващо усвояване на хранителните вещества, което води до липса на енергия и недохранване, както и кожни проблеми.
 
При липса на здрава чревна флора, паразити и "лоши" бактерии могат да процъфтяват, което води до проблеми като газове, подуване на корема, инфекции и кожни проблеми като акне.

Ето и стъпките за здравето им

Това ястие почиства фекалните мазнини в червата и по този начин намалява наднорменото тегло и бонуса от тази диета е, че тя регулира киселинността в стомаха. 

Основните компоненти ще обогатят организма ви с витамини и минерали, с фибри и пектин.

Какво ви трябва:

зеле
цвекло
морков
тъмни листни зеленчуци (например марули, спанак)
сок от лайм
зехтин

начин на приготвяне:

Нарежете зелето, цвекло и моркови в съотношение 3: 1: 1.
Добавете подправки съобразно собствения си вкус (копър, магданоз, целина). Намачкайте зеленчуците, за да се освободи сок. Добавете малко лимонов сок. Ако желаете, можете да добавите скилидка чесън.
Подправете с много малко зехтин или масло от ленено семе.

Съвети:

Не трябва да слагате сол в салатата си.
Тази здравословна храна допринася за ефективно почистване на червата. Следователно, поради изхвърлянето на фекални мазнини, теглото ви ще намалее.
Но това не е всичко: защото някои от съставките на тази салата са с ниско съдържание на мазнини, въвеждането на тази храна (като вечеря, например), също може да помогне за намаляване на мазнините в тялото.

Източник: zajenata.bg