Бившият мажоритарен собственик на КТБ Цветан Василев залага сериозно на предстоящите избори, за да се превърне отново в реален фактор. Той е провел тайни срещи с четирима от претендентите за "Дондуков" 2, твърди столичен седмичник.
На килимчето при банкера били лично или чрез свои пълномощници Ивайло Калфин, Татяна Дончева, Трайчо Трайков и още един скрит играч, който бил най-силният коз на укриващия се в сърбия богаташ. Знае се само, че той не е от двойката Митьо Пищова и Радо Шишарката.

За да бъдат разговорите напълно дискретни, Василев казал на кандидат-президентите и техните представители да се настанят в луксозния хотел "Хаят", който се намира в центъра на Белград. В точно определен час във фоайето ги чакали бодигардове от охраната му, които ги отвеждали в ресторанта на хотела, в който от известно време живее банкерът.

Изключение е направил само четвъртият тайнствен кандидат, заради когото Василев отишъл лично в "Хаят".

По последна информация бившият шеф на КТБ пребивава в петзвездния хотел Square Nine. Той се намира в стария град - точно срещу полицейското управление, в което злополучният банкер трябва да се разписва. Най-евтините стаи са на цена 405-500 лева за нощувка.

Хора от обкръжението на банкера издават, че той следи изкъсо политическите процеси в България и търси нови играчи, през които да си върне влиянието в страната.