Тридесет и три тела бяха прибрани днес, след като от морските дълбини край Египет бяха извадени останки от потъналия миналата седмица плавателен съд със стотици мигранти. С това загиналите станаха 202, заяви представител на египетските власти, цитиран от Ройтерс.
Плавателният съд се преобърна в Средиземно море на 21 септември. Спасители и рибари заявиха, че са спасили най-малко 169 души, но не се знае колко още хора може да са в неизвестност.

Египетският губернатор Мохамед Султан каза, че броят на прибраните тела е "почти окончателен", но спасителните екипи продължават да претърсват морето за човешки останки.

Международната организация по миграцията предположи днес, че на плавателния съд е имало поне 450 души, от които общо около 300 са загинали.

"Това е една от най-големите трагедии за тази година, но не най-голямата", каза говорителят на МОМ Джоел Милман на пресконференция в Женева. "Безпокоим се какво още може да се случи до края на сезона, тъй като времето застудява и морето става по-трудно за плаване."

Първоначално източници от египетските сили за сигурност казаха, че на плавателния съд е имало почти 600 мигранти.