Кандидатката за президент на САЩ от Демократическата партия Хилари Клинтън каза пред журналисти днес, че смята за позитивно представянето си в първия дебат с републиканския си съперник Доналд Тръмп и се готви да се изправи отново срещу него в следващия дебат на 9 октомври, предаде ДПА.
"Прекарахме чудесно снощи и аз съм много доволна, че успях да представя пред хората, които проследиха дебата, някои елементи от политиката към средната класа и политиката към семейството, за които говоря от началото на кампанията", каза Клинтън пред журналисти в самолета, с който пътува към следващата предизборна проява, съобщи БТА.

Г-жа Клинтън отново заяви, че Тръмп има темперамент, който го прави неподходящ за най-високия изборен пост в САЩ, че той постоянно отправя неверни обвинения и води негативна кампания. "Той принизява Америка всеки път, когато има възможност. Нарича ни с какви ли не имена. Нарича ни страна от третия свят. Но сега ние, в Америка, сме онези, които умеят най-добре в света да решават проблеми, нашето разнообразие е нашата сила", каза Хилари Клинтън.