„За последните 16 години над 100 души са загинали при катастрофи на Кресненското дефиле, апелираме за бързото строителство на участъка“. Това каза д-р Николай Иванов, председател на Сдружение „Българска браншова асоциация Пътна безопасност“, по време на пресконференция за напредъка на проект Лот 3.2 от АМ „Струма“ (участъкът Крупник – Кресна).
„16 години се лутаме и през това време са разгледани над 20 проектни предложения на идейна фаза. Средно в дефилето годишно загиват между 6,8 до 10 души. Извън чисто личната, семейна драма това са сериозни загуба за обществото. За 16 години това са над 100 човека. 1,5 милиона лева е загубата за икономиката на държавата по последните данни от ЕС“, отбеляза Иванов.

„Ако добавим тук и тежко ранените, може би сумата ще отиде между 1,5-2 милиарда лева загуба за икономиката“, допълни той уточни, че тези средства се дават през медицински помощи, изплащат се от социалното министерство, съобщи "Труд".

Д-р Иванов съобщи, че Асоциацията „Пътна безопасност“ подкрепя безусловно последния проект. „Разгледахме го обстойно и апелираме за по-бързо строителство“, заяви той.