Кандидатът за президент от коалиция АБВ Ивайло Калфин вече има диплома и за компютърно програмиране, след като лятото изкарал в столицата курс заедно с „дечурлига“, завършващи студенти. Това сподели той пред журналисти в Шумен, защото учителка му била известната местна създателка на програмисти доц. Бисерка Йовчева.
Калфин отдавна се канел да се отдаде на това приятно занимание, но намерил време за училище след като приключил с министерстването. След курса вече можел да пише елементарни програмки, каза той и похвали преподавателката и съкурсистите си, съобщи "Труд".

Калфин призна, че още няма отговор на въпроса кой ще му бъде вице. Водят се разговори с няколко човека и до дни той ще бъде обявен.

Според Калфин, институцията на президента може да бъде изпълнена със съдържание, макар че сега е обезличена.

Колкото до кандидатурата на Пламен Орешарски, който вече му е конкурент за стола президент, Калфин каза, че е много изненадан. „Много смел политически ход, не знам къде точно стоят неговите подръжници, освен ако няма голяма партия, която прикрито ще го подкрепи“, коментира той. Прогнозира, че „както навремето БСП се скри зад Орешарски, сега може би някой друг прави това“. И беше откровен, че се чуди на смелостта на един човек, който уважава като икономист, но който беше неуспешен с цялата политическа констукция.

Според Калфин, ще бъде интересно тези, които казваха, че това е успешна правителство, сега как ще се отнесат към неговата кандидатура.