Ямболският окръжен съд остави в ареста бруталния убиец Станислав Василев.  22-годишният бургазлия е обвинен за това, че на 20 септември около 21.00 часа умишлено умъртвил, чрез задушаване 76-годишния Васил Нанев в дома му в стралджанското село Люлин. Във фаталната вечер в дома на стареца били двама млади мъже – Станислав и още един, който по непотвърдена информация е внукът на жертвата, който също е бургазлия. Двамата били приятели от деца.
Вторият мъж обаче не е задържан, защото по трупа на стареца са открити следи единствено от Станислав, пише "Флагман". 

На 24 септември вечерта убиецът е изкаран с полиция от дома си в бургаския кв. "Сарафово", съвсем скоро той трябвало да заминава за Англия и вероятно са му трябвали пари, а е смятал, че няма да бъде разкрит.

Първоначалната версия за жестокото убийство е грабеж. Близки приятели на Станислав казаха пред Флагман.бг, че от доста време той имал проблем с наркотиците и най-вероятно е бил абстинентен.
Дядо Васил бил идеалната жертва, той живеел сам на село, гледал животни и припечелвал някой лев. От време на време при него идвал 25-годишният му внук Марио, който уж помагал за гледането на добитъка.

Трупът на възрастния мъж е  открит от съсед, който го видял да лежи по очи насред стаята. Вътре всичко било разхвърляно, имало разпилени дрехи, вратите на мебелите били широко разтворени.

Според прокурора е налице обосновано предположение, че  обвиняемият е извършил престъплението, в което е обвинен. Той бе категоричен, че Станислав може да се укрие или да извърши ново престъпление. Той мотивира тезата си с размера на наказанието предвидено в закона за това тежко умишлено престъпление по чл. 115 от НБК – „лишаване от свобода“ за срок от 10 г. до 20 г.

Съдът прие мотивите на прокурора и определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Станислав Василев.