Първият дебат на живо между Доналд Тръмп и Хилари Клинтън премина поред очакванията, след като прелетяха искри по различни теми, вариращи от търговските споразумения до борбата с „Ислямска държава“, съобщава американското издание The Hill. 
Статистически, това беше сблъсък между по-рязката и подготвена Клинтън и Тръмп, който сериозно разчита на инстинкт и войнственост. Клинтън, кандидатът на демократите, опита да задълбочи съмненията относно готовността на Тръмп да е президент, докато той я обрисува като част от неефективното политическо статукво, уточнява Фокус.

Според допитване на CNN/ORC веднага след дебата, Клинтън се е представила значително по-добре, както и медийният консенсус също изглежда клони в нейна полза. 

Дебатът може да ѝ помогне да смаже инерцията на Тръмп, на която той се радва през последния месец, след като някога значителната преднина на Клинтън беше стопена.

Все пак, общоприетата мъдрост за това, как дебатите повлияват на гласуването често се оказва преждевременна или дори погрешна.