С невиждана до този момент свобода се ползват съквартирантите във "ВИП брадър". Източници от предаването издадоха, че за да привлекат интересни участници, от екипа са направили много компромиси. Договорката с всеки един от съквартирантите е индивидуална, но общото е, че всички получават голяма свобода да излизат и влизат в къщата, когато смятат за необходимо, пише в. България днес.
Така Явор Бахаров напуска не само заради постановките си във Военния театър. Миналата седмица той е пътувал за представлението "Смъртта на котката" до Русе и Силистра. През цялото време актьорът е пазен от екипа на шоуто. Бахаров изрично е поставил това условие, за да се включи в риалитито. Култовият актьор е известен с това, че дълго време не одобряваше този тип предавания. Отказвал е няколко пъти. Сега се съгласил за пари. Имал претенции единствено за ангажиментите си в театъра.

"Явор ще участва както е било досега. Ще идва час преди представлението, за да се преоблече и да си припомни текста. Ще бъде придружаван с охрана и веднага след финалния поклон го взимат и го карат обратно в къщата. Няма да има право да разговаря с никого, нито достъп до мобилни телефони и интернет" - обясни заместник-директорът на театъра Йордан Алексиев. Според екипа на "ВИП брадър" като цяло той се дистанцирал от събитията в къщата, а с честите му излизания през първата седмица пропуснал голяма част от събитията в нея.

Жоро Торнев няма да говори за жена си Мира Добрева

"В епизодите се вижда, че Бахаров липсва. Мисиите се правят така, че всички да са там, но през останалото време някой липсва", казват от шоуто.
Останалите участници също се пазарили до последно, за да имат свобода. Деси Цонева излиза за кратко заради ангажимент като водеща на модно събитие. Тя се появи и на първия учебен ден на сина си. Деси се скри зад огромна качулка с надеждата никой да не я разпознае. Тя все пак успя да размени няколко думи с наследника си и бе изведена обратно от екипа. Новото попълнение Емануела също има няколко участия, за които ще напусне къщата. Точно това е и причината тя да се появи по-късно в предаването. Преговорите между шоуто и шефа й Митко Пайнера до последно са на кантар. Макар да получи хонорар за участието, Димитров не е съгласен Емануела да не пее цял месец.
Макар да няма сериозни ангажименти, бившият водещ Роро също е напускал къщата. Жана и Рени също са успели да си издействат специални договори.

Явор излиза за постановки

Лили Вучкова веднага се показа като участничката с най-големи претенции за престоя си вътре. Тя получава специална храна, има отделна спалня. Самата Лили на няколко пъти се поинтересува другите участници за какво са се спазарили. Тази година известните имат претенции дори и в какви интриги ги замесват. Така Жана Бергендорф се е разбрала изрично по никакъв повод да не се споменават скандалите, в които тя бе замесена неотдавна. Само за една година тя бе арестувана след скандал с гаджето й, а по-късно катастрофира пияна. Бергендорф настояла да не я връщат към случките. Режисьорът Жоро Торнев има друго категорично изискване - да не говори за жена си Мира Добрева. Всъщност самата тя е настояла за това изрично. Журналистката на БНТ била против участието на мъжа си. Въпреки това Торнев приел предизвикателството на своя глава. Ядосана, Мира настояла по никакъв начин да не се споменава за нея в къщата.

Роро също излиза от къщата

"Вярно е, че има такъв договор. Не искам да съм замесвана в шоуто по никакъв повод. Това е уговорката", призна Добрева. Условията, поставени от звездите, опънали нервите на продуцентите до краен предел. В последния месец преди старта на предаването настанала паника, защото звездите сами искали разни привилегии, пазарили се за пари и не казвали категорично дали ще участват. Първоначално от екипа не били склонни на преговори, но се съгласили, за да имат интересни участници. Според хора от екипа обаче, ако така продължават и в следващия сезон, няма да има никакъв Биг Брадър, а изолацията ще е мираж.