Подземният бос Димитър Желязков – Очите напира отново да пътува до Турция в края на седмицата, съобщава Флагман.БГ, позовавайки се на отлично информирани източници. Несебърският Ал Капоне настоявал директно да бъде опериран в истанбулска клиника, въпреки че състоянието му все още не го позволявало.
Митьо обаче не искал и да чуе мненията на специалистите, а единственото му желание било да се възстанови възможно най-бързо. Очите напирал  да му имплантират липсващата тъкан от дебелото черво, за да махне маркучите, които в момента му служат за отделителна система.

По непотвърдена информация състоянието на Митьо остава тежко и преди няколко дни отново е викана линейка в гранд хотел Поморие, където протича рехабилитацията на Желязков. Имало голяма вероятност раната в слабините да се инфектира.

В момента босът чака единствено разрешение от най-високо ниво, за да прекоси границата. Той обаче не може да лети със самолет заради здравословното си състояние, а отново ще се придвижи с кортеж до Турция. 

Припомняме, че това ще е второто пътуване на Очите до южната ни съседка. В края на август Желязков беше изкаран тихомълком зад граница, но престоят му в турска клиника продължи само 5 дни. 

Подземният бос беше тежко ранен при престрелка с хората на Божидар Кузманов-Кравата на 8 юни в ресторант “4 you” в Слънчев бряг. Тогава на място беше убит гардът на Очите  - Александър Алексиев, тежко пострада и Никола Маринов – Магарето.