„В края на лятото” е втората самостоятелна изложба на прекрасната Калина Тонева. Една артистична, вдъхновяваща и позитивна млада художничка, която взривява сетивата с разкошните си акварели.
Тази изложба е много специална, тъй като идва почти деветнадесет години след първата. Огромен период от време през който Калина се превръща в открояващ се, разпознаваем и обичан худoжник. Балони, усещане за свобода и простор и светлина, сякаш извираща от картините, са емблематични за Тонева.

Tя е завършила Средно художествено училище „Акад. Дечко Узунов”, специалност „Изобразително изкуство”. След това продължава образованието си като студент по живопис в НХА в класа на проф. Валентин Колев.  



Жизнеността и емоцията в картините на Калина Тонева я правят търсен и коментиран автор. Тя успява със замах да пресъздаде позитивната енергия, която излъчва света около нея.

Когато си купиш нейна картина ти не придобиваш просто някакъв образ, който да занесеш у дома и да закачиш на стената, ти се сдобиваш със слънчев, трептящ от енергия прозорец към света.

Изложбата ще бъде открита в акварелна галерия „Абсент” на 29.09.2016 г. в гр. София на ул. „Цар Самуил” 37 и ще продължи до 15 октомври.